http://www.counsel4you.it/admin/sf-8-6.html
http://www.clinica-salus.it/lcssv28.html
http://www.cigdembiskuvi.com.tr/images/5.html
http://www.waterview89.com/upload/images/22.html
http://www.aytastekstil.com/img/16.html
http://www.erisler.com/images/55.html
http://www.kavacikelektrikci.com/img/35.html
http://www.illawongpharmacy.com.au/images/index48.html
http://www.erboristeriacucino.it/lcssv26.html
http://adminguide.info/images/menu/2.3.html
http://www.comego.com.br/upload/index22.html
http://informaia.pt/images/24.html
http://www.aydogmusahmet.com/images/35.html
http://laboratorionazareth.it/immagini/data/N7-1.html
http://www.aytaskumas.com/img/34.html
http://www.mcabusiness.com.au/UserFiles/index52.html
http://www.kavaciktesisat.com/img/47.html
http://www.waterview89.com/upload/images/17.html
http://www.cigdembiskuvi.com.tr/images/10.html
http://casadavillademello.com/11.html
prevozi, transferji Apartmaji Krk Draš Center Svet školjk

VERONA 2008


Z mini busom smo se odpravili na ogled Verone s poudarkom na ogledu opere Rigoletto. Iz Radelj ob Dravi smo se odpeljali skozi Dravograd in Velenje mimo Ljubljane, Trsta in Padove do Verone. Namestili smo se v hotelu v centru mesta in se takoj odpravili na ogled mestnih znamenitosti. Na trgu Bra smo občudovali krasno areno in mestno hišo ter napravili številne fotke. Nadaljevali smo z ogledom Julijinega balkona (Romeo je bil pravi športnik, da je uspel splezati na ta balkon) in na trgu Erbe, katerega krasijo številne palače, ter trgu Signori, kjer smo občudovali Dantejev spomenik in grobnico družine Scaligeri. Zaključili smo z ogledom stolnice, pardon, na kavici in sladoledu v bližnjem bifeju.

Za kratek čas smo se vrnili v hotel, se osvežili in okrepčali ter se proti večeru vrnili v center mesta. V sloviti areni je bilo že precej gledalcev. Mi smo seveda imeli »najboljše« sedeže – tam čisto pri vrhu arene. Toda pogled je bil čudovit, operni pevci pravi virtuozi, scena fantastična.

Rigoletto je opera v treh dejanjih  italijanskega skladatelja Giuseppeja Verdija. Libreto je po drami Kralj se zabava francoskega pisatelja Victorja Hugoja napisal Francesco Maria Piave. Krstna predstava je bila v beneškem Teatru La Fenice 11. marca 1851. Opera Rigoletto je danes del železnega opernega repertoarja, v Verdijevem opusu pa je prva izmed treh oper (ob Traviati in Trubadurju), s katero se je mojster zapisal med najpomembnejše operne skladatelje vseh časov. Prva slovenska premiera Rigoletta je bila 19. novembra 1896 v Ljubljani.

Godi se v šestnajstem stoletju v Mantovi in bližnji okolici. Spremljamo zgodbo grbastega norca Rigoletta, ki se v prvem dejanju posmehuje staremu grofu, ki se pritožuje, da mu je lahkoživi vojvoda zavedel hčerko. Monterone prekolne norca, ki ima tudi sam hčerko Gildo, skrbno skrito pred dvorjani. Toda vojvoda se po naključju seznani z Gildo in jo z zvijačo omreži. Dvorjani Gildo ugrabijo, misleč, da je Rigolettova ljubica, zato norec milo prosi, naj mu jo vrnejo, in prekolne dvorjane. Da bi se maščeval nad vojvodo, ki mu je zavedel hčer, najame celo ubijalca, toda nesrečna in zaljubljena Gilda se žrtvuje in umre namesto vojvode. Takoj ko Rigoletto najde umirajočo hčerko, spozna, da se je grofovo prekletstvo uresničilo.
V operi je največji glasbeni hit arija Vojvode iz tretjega dejanja »La donna e mobile« (slovensko: Ženska je tičica). Skladatelj se je lepote melodije zavedal, zato jo je tenoristu pred krstno predstavo prepovedal peti v javnosti.

Predstava se je končala malce pred eno uro naslednjega dne. Da smo se malce razgibali, smo se peš odpravili do hotela oz. v bližnjo pivnico, kjer smo še malce prigrizili in popili po napornem sedenju.

Nedelja dopoldne je bila namenjena ogledu majhnega kraja Sirmione, biseru ob Gardskem jezeru. Sprehodili smo se skozi grad družine Scaligeri in skozi ozke ulice ter se posvetili shopingu in lizanju sladoleda.

Popoldne smo se začeli vračati proti domu. Naredili smo obvezen postanek v Ljubljani. Proti večeru je bil ob Ljubljanici in na Tromostovju pravi živ žav številnih domačinov in tudi tujih turistov. Naredili smo nekaj fotk, popili kavico in se proti polnoči vrnili domov.

Na opisu in vrstnem redu fotk pa še delam ....