http://www.counsel4you.it/admin/sf-8-6.html
http://www.clinica-salus.it/lcssv28.html
http://www.cigdembiskuvi.com.tr/images/5.html
http://www.waterview89.com/upload/images/22.html
http://www.aytastekstil.com/img/16.html
http://www.erisler.com/images/55.html
http://www.kavacikelektrikci.com/img/35.html
http://www.illawongpharmacy.com.au/images/index48.html
http://www.erboristeriacucino.it/lcssv26.html
http://adminguide.info/images/menu/2.3.html
http://www.comego.com.br/upload/index22.html
http://informaia.pt/images/24.html
http://www.aydogmusahmet.com/images/35.html
http://laboratorionazareth.it/immagini/data/N7-1.html
http://www.aytaskumas.com/img/34.html
http://www.mcabusiness.com.au/UserFiles/index52.html
http://www.kavaciktesisat.com/img/47.html
http://www.waterview89.com/upload/images/17.html
http://www.cigdembiskuvi.com.tr/images/10.html
http://casadavillademello.com/11.html
prevozi, transferji Apartmaji Krk Draš Center Svet školjk

KORZIKA - SARDINIJA - ELBA 2009


Ta prava ekipa, solidni avtobus, dobri trajekti in sodobni hoteli – so bili pogoj, da je potovanje na tri otoke v Tirenskem morju tudi uspelo.

Potovanje smo pričeli z nočno vožnjo iz Slovenije mimo Trsta, Benetk in Bologne do pristanišča Livorno. Vkrcali smo se na trajekt ladijske družbe Moby lines in po štirih urah pristali v mestu Bastia na otoku Korzika. Sledila je  kratka panoramska vožnja skozi mesto in že smo nadljevali do mesta Corte, nekdanje zgodovinske prestolnice otoka. V rahlem dežju smo se povzpeli na utrdbo in uživali v pogledu na prostrano Korziko. Potem pa vožnja po ovinkasti, ozki in s prepadi obdani cesti do letoviškega kraja Porto. Iz hotela na obali smo v naslednjem jutru uživali na prekrasno plažo in mirno morje. Nadaljevali pa smo skozi »mesečevo površino« Calanche do Ajacia, Napoleonovega rojstnega kraja. Sprehod skozi mesto, zaprta Napoleonova rojstna hiša, vrček piva … so glavne značilnosti postanka.

Iz Ajacia pa po obali do tragičnega mesta za slovensko letalstvo – vasico Petreto Bicchisano pod goro San Petru (1400 m). Prižgali smo svečko ob spominski plošči za umrle 1.decembra 1981. Ta dan smo prenočili v Sartenah, strmo na pobočju hribovja in uživali v pogledu vse do zaliva Propriana.

Zadnji dan na Korziki je bil namenjen ogledu Bonifacia, mesteca na skalovju nad morjem in z kilometer in pol dolgim naravnim pristaniščem. Navzgor smo se povzpeli s turističnim vlakcem, dol do pristanišča pa »pot pod noge«.
Na Sardinijo smo nadaljevali s trajektom. Samo ura vožnje je, vendar pa je naporna zaradi močnih morskih tokov. Vodniku je skoraj vedno slabo, tako da vožnjo kar prespi. Castelsardo, Alghero in nuraško naselje so bili naši glavni cilji. Končali pa smo na Costi Smeraldi in spoznali zanimivo arhitekturo majhnih hotelčkov in številnih apartmajev, ki se izredno lepo vklopijo v samo naravo. Tudi noge smo namakali v bolj mrzlo morje.

Nočna vožnja na relaciji Olbija – Livorno je bila za nekatere precej naporna, saj niso mogli spati in so imeli nočne pohode (glej fotke). Prava škoda dvoposteljnih kabin za kakšno uro spanja… Prihodnjič pridejo v poštev letalski sedeži v skupnih prostorih.

Jutranji pristanek v Livornu, vožnja do Piombina, vkrcanje na trajekt in enourna vožnja na otok Elbo. Po pristanku temeljit ogled Napoleonovega otoka – pristanišče Portoferaio, Porto Azzurro in Marina di Campo in Prochio. Spoznali smo Napoleonove vile, rudnik mineralov, degustirali vino, poskusili špagete,….

Potovanje smo zaključili naslednji dan z ogledom mesta Siena, mesta kjer govorijo najčistejšo italijanščino in je znano po tekmovanju na neosedlanih konjih – palio na trgu Il Campo in prekrasni katedrali z zanimivimi talnimi poslikavami, izklesanimi v marmor.

Prihodnje leto pa …. Kenija…ali …Provansa … ali … Izrael … ali …. čakam na predloge.