http://www.counsel4you.it/admin/sf-8-6.html
http://www.clinica-salus.it/lcssv28.html
http://www.cigdembiskuvi.com.tr/images/5.html
http://www.waterview89.com/upload/images/22.html
http://www.aytastekstil.com/img/16.html
http://www.erisler.com/images/55.html
http://www.kavacikelektrikci.com/img/35.html
http://www.illawongpharmacy.com.au/images/index48.html
http://www.erboristeriacucino.it/lcssv26.html
http://adminguide.info/images/menu/2.3.html
http://www.comego.com.br/upload/index22.html
http://informaia.pt/images/24.html
http://www.aydogmusahmet.com/images/35.html
http://laboratorionazareth.it/immagini/data/N7-1.html
http://www.aytaskumas.com/img/34.html
http://www.mcabusiness.com.au/UserFiles/index52.html
http://www.kavaciktesisat.com/img/47.html
http://www.waterview89.com/upload/images/17.html
http://www.cigdembiskuvi.com.tr/images/10.html
http://casadavillademello.com/11.html
prevozi, transferji Apartmaji Krk Draš Center Svet školjk

OPTI 2010


Zgodaj zjutraj smo se odpeljali iz Rogaške Slatine skozi Maribor, pod Gradcem, mimo smučarskega središča Schladming in Salzburga do Garmisch Partenkirchna. Ustavili smo se pred olimpijskim stadionom, zgrajenim 1936 leta za Olimpijske igre. Takrat je zmagal Birger Ruud z dolžino 75 metrov.

Na poti proti vrhu skakalnice smo si pogledali prostore za sodnike in žirijo. Nadaljevali smo do odskočne mize, nato pa še na vrh samega zaletišča. Ker je posijalo še sonce, je bil pogled na mesto Garmisch Partenkirchen prekrasen. Leta 2007 temeljito obnovljena skakalnica omogoča skoke preko 140 metrov; rekord pa ima Simon Aman s 143 metri, doseženim na zadnji Novoletni turneji štirih skakalnic. Na stari skakalnici je dvakrat zmagal tudi naš Primož Peterka. V Garmisch Partenkirchnu pa je nekaj časa živel in ustvarjal tudi Richard Strauss.

Petkov popoldne je bil namenjen ogledu sejma Opti 2010 v Münchnu. V štirih halah je razstavljalo preko 400 podjetij. Sejem je zanimiv za optike, očesne zdravnike, uvoznike in industrijo. Dijaki so se na sejmu seznanijo s številnimi proizvajalci, prodajalci in imeli možnost videti tudi številne novosti na področju optike.

Po namestitvi v hotelu smo ob večerji v bližnji restavraciji izmenjali izkušnje glede novih proizvodov na tržišču. Bili smo enotnega mnenja, da se moramo udeleževati sejmov in tako biti seznanjeni z novostmi.

Drugi dan smo začeli z ogledom nogometnega stadiona Alianz Arena, ki je v celoti last nogometnega kluba Bayern München. Na samem ogledu po stadionu in notranjih prostorih smo izvedeli, da so ga zgradili v treh letih in ga svečano odprli 30.maja 2005. Stroški gradnje so znašali 340 milijonov evrov, v njem pa je prostora za 69.901 gledalcev; od tega jih lahko sedi 66.000. Travnato površino v celoti ogrevajo, v zimskem času pa nadomeščajo sonce s posebnim sistemom infra rdečih žarkov. Posebej zanimiva je tudi fasada in streha stadiona iz 2760 posameznih zračnih blazinic, ki ob primerni osvetlitvi svetijo rdeče za Bayern, modro za nogometni klub 1860 München in belo, ko igra državna reprezentanca. Stadion koristita oba münchenska kluba – Bayern in 1860 München.

Zaključek strokovne ekskurzije je bil namenjen rudniku soli v Berchtesgadnu. Primerno oblečeni v delovne pajace smo se z vlakom (tako kot nekoč rudarji) zapeljali v notranjost gore. Tam smo se seznanili z izkopom dragocene začimbe. Za zabavo smo se zapeljali z ladjo čez podzemno jezero in se spustili po lesenih drčah na nižje nivoje rudnika. Zdravi, zadovoljni in bogatejši za kar nekaj novih doživetij smo se vrnili v Slovenijo v večernih urah.