http://www.counsel4you.it/admin/sf-8-6.html
http://www.clinica-salus.it/lcssv28.html
http://www.cigdembiskuvi.com.tr/images/5.html
http://www.waterview89.com/upload/images/22.html
http://www.aytastekstil.com/img/16.html
http://www.erisler.com/images/55.html
http://www.kavacikelektrikci.com/img/35.html
http://www.illawongpharmacy.com.au/images/index48.html
http://www.erboristeriacucino.it/lcssv26.html
http://adminguide.info/images/menu/2.3.html
http://www.comego.com.br/upload/index22.html
http://informaia.pt/images/24.html
http://www.aydogmusahmet.com/images/35.html
http://laboratorionazareth.it/immagini/data/N7-1.html
http://www.aytaskumas.com/img/34.html
http://www.mcabusiness.com.au/UserFiles/index52.html
http://www.kavaciktesisat.com/img/47.html
http://www.waterview89.com/upload/images/17.html
http://www.cigdembiskuvi.com.tr/images/10.html
http://casadavillademello.com/11.html
prevozi, transferji Apartmaji Krk Draš Center Svet školjk

TAJSKA 2013


Samo potovanje »klasika« s posebnimi dodatki. Najprej vožnja do letališča Dunaj, polet preko Frankfurt in Bahrajna do Bangkoka. Po jutranjem postanku prva spoznavanja lepot Bangkoka in okolice hotela na predelu Sukhumvit. Številni bari, dekleta, gost promet, dobra hrana, ….

Prvi višek potovanja je bil obisk Templja tigrov. Božanje, stiskanje in slikanje z divjimi roparicami je zanimiva zadeva, čeprav ostaja grenak priokus, kako te živali pripravijo do tega, da nas tako mirno prenašajo. Popoldanski sprehod po mostu čez reko Kwai je samo popestril zanimiv, naporen in smeha poln dan.

Naslednji dan smo se z čolni popeljali po kanalu (podobno kot Roger Moore v filmu o James Bondu) do starega dela mesta in nadaljevali z modernimi tuk-tuki. Preko dneva smo si pogledali kompleks Velike palače z smaragdnim budo, tempelj What Pho z ležečim budo ter najbolj eleganten in zanimiv tempelj v Bangkoku – Wat Arun. Na slednjega smo se tudi povzpeli in uživali s pogledom na ogromni Bangkok.

V večernih urah smo se vkrcali na vlak in po dolgi, dolgi, še daljši, ….. skoraj 17-urni vožnji prispeli v CHIANG MAI. Zanimivo, kulturno bogato in v preteklosti tudi glavno mesto Kraljevine Lanna.  Po namestitvi v hotel smo se sprehodili znotraj antičnega obzidja z mestnimi vrati Chang Phueak, si pogledali tempelj Wat Chiang Man ter drugi dan še izven mesta simbol Chiang Maia - Wat Phra That.

Pot nazaj v Bangkok je minila v eni uri – seveda z letalom prevoznika Air Asia. Po pristanku na letališču Don Muang smo se z mini busom zapeljali do PATTAYE. Kovčke smo vrgli v sobe in že uživali ob dobro pečenih ribah v restavraciji Kiss food and drinks. Naslednji dan smo pričeli z raziskovanjem okolice hotela, bili smo na prvi masaži, obiskali našega Marjana Urleba, ki živi in vodi apartmajsko naselje v Pattayi.

Dnevi v Pattayi so minili kot bi pihnil. Pozno smo vstali, zajtrk, dopoldanska masaža, juhca na ulici, druga masaža, pa malo na obalo, vmes pivce za živce ob takem številu deklet, .... Zvečer ribja pojedina, sprehod po nočni Pattayi, tudi na Walking street smo šli, pokukali v barček, .... in minilo je še 12 dni. Vrnitev domov je potekala v obratni smeri (Bangkok-Bahrajn-Frankfurt-Dunaj-Maribor) in malo bolj nervozno zaradi prevelike teže prtljage – saj si lahko mislite – »samo dve tri majčke sem kupila« je bil običajni večerni pogovor. No, te majčke in še kaj drugega je pripomoglo k temu, da smo imeli tudi skoraj 40 kg prtljage po osebi. Pa se je kar srečno izteklo. Aprila pa spet v te tople kraje.